...että istun taas koneella ja kirjoitan blogiin :-) Jospa kunnostautuisin tässä sille tasolle mitä se on ollu tuolla muutama vuosi sitten.

Eilen oltiin Räpsyn kanssa OT-ryhmässä ja ajattelin tehdä kisamaisen pätkän 13.10 kisaa silmälläpitäen. Seuruu, luoksetulo, nouto, kaket ja kierto. Alotetaas siitä mikä onnistui eli nouto. Ei hiivatti kun ei pysty pitämääm naamaa pokkana kun kaveri revittää niin, että matto on rullalla...ahhahhaaa! :-D Ihan loistava nouto siis. Odottaminen, noutoon lähteminen, meno, kapulan otto, paluuvauhti ja sivulletulo. Noin jos onnistuu kokeessa niin hymy on korvissa varmaan muillakin kuin mulla ;-)

Seuruu, noh se nyt oli...innokasta! Keväällä ja kesällä pyssäiltiin koko ajan ja mentiin tuolla jossain. Nyt sitten keulitaan ihan huolella, tullaan liian edessä, pompitaan vasemmalle käännöksissä. Mikä oli parempaa niin oikealle ja täyskäännökset on paljon tiiviimpiä ja taaksepäin mennään jo pidempi matka vaikkakin hieman omanlaisella tyylillä.

Luoksetulossa oli vauhtia ja nyt tuli sama moka kuin kokeessa eli Räpsy menee mun taakse istumaan. Kokeilin läheltä ja kutsu "Räpsy" ei tarkoittanutkaan sille tule sivulle vaan että tule lähelle. Onneksi tää nyt tuli esille niin voin kokeessa käyttää sen maksimimäärän eli "Räpsy sivu" :-) Muuten luoksetulo on hieno. Maahan läjähdetään, odotetaan hienosti ja tullaan kaasupohjassa vaikka ollaan tehty jo voittajan stoppeja.

Kaket, oih ja voih, alku hieno eli maahan läjähdys ja odottaminen kunnes käännyn ja liikkuri alkaa näyttää mitä tehdään. Räpsyllä virtaa vähän liikaa ja sen mielestä asennot voi ihan hyvin tehdä jo hieman ennen kuin ohjaaja näyttää. Toka maa-istu oli epäpuhdas. Mutta tapahtuipa mitä vaan niin tää ongelma on helpompi ratkaista kuin se ettei koira halua tehdä. Mun mielestä on aivan ihanaa tehdä koiran kanssa joka keulii ja jota voi opettaa odottamaan hiukan pidempään kuin se, että se ei halua edes yrittää tehdä. Ihana keulijani ;-)

Kierrä oli vikana ja siinä vaiheessa Räpsy kävi jo aika kuumana. Sanoin jo eilen, mutta sanonpa uudestaan... Ihanaa kun on koira joka nousee liikkeitä tehdässä. Kunhan pysyis hyppysissä ja malttasi tehdä oikein. Noh, kiertäminen siis onnistui niiltä osin kun ajattelee, että sen pitää kiertää tötterö. Mutta sitten taas epäonnistui niiltä osin kuin se loppupätkä pitäisi tehdä. Ai haluatte tietää mitä tapahtui. Alotettiin ja pyysin Räpsyä merkkaamaan tötsän. Nopea vilkaisu tötsään (ei siis ruutuun, joka oli vieressä), annoin kierrä käskyn ja kaveri lähti pompaten ensin pystyyn niinku villihevonen ja matto rullalla tötsälle eli tähän asti meni ihan ok, mutt mitä tapahtui vauhdille ja käännökselle? No vauhti vaan lisääntyi, kynnet ruopi mattoa ja käännös vaaaaaaluuuuuuiiiiiiiii pitkäksi melkein ruutuun asti ja lopulta pomppu sivulle erittäin tyytyväinen ilme naamalla :-D Siis mä en voinu muuta kuin nauraa. Meijän täytyy duunata tätä käännöstä paremmaksi. Mua ei yhtään haittaa, että kiertäminen on hauska ja vauhtia riittää, mutta kääntyminen pitäisi saada tiukemmaksi.

Sen vaan voin todeta, että mulla on aivan superhieno koira <3

rapphyp.jpg