Huiih! Tulipas paljon tietoa! Eilen olin vain kuuntelu oppilaana, mutta tänään oltiin Hulan kanssa tekemässä.
9-16 oli Hula koko ajan valmis...mieletön mamma ;o)

Ekana otin Hulan kanssa tunnarin ja tässä esitin meidän ongelmaksi liian vauhdin ja kapuloiden leväyttämisen. No, Hula kuitenkin lähti toosi kivalla laukalla ja etsi. Hula oli hiukkasen epävarma ja kysyvästi katsoen varmisti välillä multa mitä tehdään. Toi kuitenkin oikean.
Lentsu sitten teetätti meillä ohjatun ja metallihypyn ensin ja sitten uudelleen tunari.
Ohjattu tehtiin vain yhdellä kapulalla oikealle hienosti ;o)
Metallihypyssä Hula taas haukahti, mutta teki muuten hyvin.
Uudelleen siis tunnari ja taas ihan kympillä. Ei siis siihen uutta.
Metallihypyn haukahdukseen taasen käsky sama kuin vaarallisissa rapuissa mennessä eli "varovasti" ja sitten liike. Se auttoi ja sain Hulan lähtemään tosi rauhassa.

Tässä välissä otettiin lyhyet paikalla olot, jotka meni ilman kummia juttuja.

Toisena liikkeenä Lentsu pyysi meitä valitsemaan jonkun sellaisen minkä koira tekee todella hyvin. Mä valkkasin merkin. Lähetin Hulan muutaman kerran merkille ja palkkasin heittämällä pallon.
Tämä harjoitus tehtiin sen takia, että ohjaajalle luotiin paineita suorittamiseen.TOSI HYVÄ! Eli pitää treenata kaikenlaisissa ilmoissa ja mielentiloissa. Jos ei muuten niin sitten kehitetään treeniporukan kanssa jokaiselle erilaisia mielentiloja. Mielettömän hieno homma :o)

298421.jpg


Kolmantena otin ruudun...joka on siis meidän arvoitusliike. Tein sen ensin tyhjään ruutuun ja Hula jäi ensin pyörimään merkille ja vasta toisella käskyllä ruutuun ja siellä taas kerran sen oikean etutötsän taakse. Lentsu sanoi, että Hula hakee selvästi nyt merkille molemmissa. Sitten aloitettiinkin reenit.
Lelu tai kippo viedään AINA koiran kanssa ruudun taakse. Näin, koska koiralle pitää saada tietää siellä olevan jotain, ruudun pitää olla hetki pois koiran näkyvistä ja koira pitää saada vain juoksemaan ruudun läpi. Puretaanpas näitä nyt siis ensin.
Koiran kanssa viemisessä varmistetaan, että koira osaa alkaa etsiä katseellaan ruutua eikä siis pääse katsomaan koko ajan ruutua ja palkkaa!
Palkka ruudun takana varmistaa sen ettei koira jää ilman palkkaa pyörimään ennen ruutua vaan juoksee suoraviivaisesti ruutuun.
Tehtiin suoria namikupin kanssa niin, että jätin Hulan merkille ja siitä lähetin. Onnistui tosiaan vasta namikupilla...kuollut lelu ei kiihota Hulaa tarpeeksi.
Yhden kerran tehtiin merkin kautta ja onnistui :o)
Sitten vielä otettiin pysäytys harjoitus sillai, että Kata houkutteli Hulaa ja mä himmasin sitä ja Laura heitti pallon. Mä laskin Hulan vauhtiin ja huusin "stop" ja samalla pallo lensi Hulan taakse.
Tällä harjoituksella haluttiin vauhtia ja pysäys kun mä huudan stop. Huih! Paljon on vielä harjoiteltavaa!!!

328043.jpg


Neljäntenä otettiin sitten luoksetulo. Kerroin meidän takapalkka ongelmasta ja kisoissa tapahtuvasta kiihdytyksestä.
Lentsu halusi, että kokeilen heittoa. Otin eka lyhyeltä matkalta ja heitin lihapullan taakse. Sitten otettiin pitkältä matkalta niin, että Kata piti Hulaa kiinni ja mä juoksin karkuun. Tällä tavalla saatiin Hulaan vauhtia samalla tavalla kuin kisoissa. Tehtiin muutama luoksetulo niin, että heitin pullan taakse ja kerran tein harhaheiton ja kun Hula pysähtyi niin pulla lensi. Se itse asiassa toimi upeasti :o) Nyt vaan sitten miettimään kummalla lailla haluan jatkaa ja kuinka jatkan tästä Röllin kanssa.
Samanlailla Lentsu kyllä sanoi, että 1 kerta 10 tehdään ilman palkkaa!!!

350290.jpg

Viidentenä sitten kaukot. Hula teki itse asiassa aika hyvin eka kerralla, mutta alettiin sitten hinkata mun merkkejä ;o) seiso-maa, istu-seiso ja seiso-istu alotetaan jauhamaan läheltä.
Lentsu suositteli vaihtamaan käskysanaa ja -merkkiä. Toi nyt on tollasta pilkun tarkkaa tekemistä ja voi alkaa Röllin kanssa tekemään samanlailla :o)

Viimeisenä tehtiin sitten sellanen rata. Koira vietiin ruutuun makaamaan, sitten se kutsuttiin mukaan, esteen yli ja luoksetulo merkkien kohdalla seiso, istu ja maa. Sieltä sitten pika vauhtia kahden tötsän välistä kotiin. Se oli kivaa :o) Tollasia pitää ottaa enemmänkin!

Hieno päivä ja paljon paljon paljon tietoa. Lentsu opetti muutamia juttuja aivan erilailla kuin nyt on muilta kuullu. Niissä oli paljon hyödynnettävää!

Kiitos Leena Välimäki kivasta ja opettavaisesta kurssista :o)

351351.jpg