No niin einkös mä ole jo tähän ikään oppinu? Koskaan ei sais iloita , et homma sujuu! Tänää meniki sit aivan persiilleen Röllillä...Eca ja Hula toimi kivasti. Tuija oli samaan aikaan vetämässä ryhmää ja sain tosi hyvää häiriö harjotusta samalla. Mä tein tänään täysin toisessa järjestyksessä kuin normisti ja Röllin aivotus vaan ei sopinu sellaseen. Jätkä kävi niin kiekoilla kun vihdoin pääsi tekemään, että homma oli pelkkää huutamista ens alkuun...voih!

Eca teki siis tänään upeeta työtä vaikka vieressä oli täysin vieraita koiria. Seuraamisesta mä tykkään...Pitäis ottaa varmaa viideolle, että näkis miltä se muiden silmiin näyttää. Liikkeestä maahan aivan huippu. Liikkeestä seisomisessa rauhallisempi tänään. Luoksetulo super kovaa suoraan sivulle. Hyppy valtavalla loikalla ja kiva pyssäys toiselle puolelle. Ruutua viimesenä. Tein ensin näyttämättä eli olin vieny kipon ruutuun ja lähetin 30 metristä. Hyvin porhalsi pikku ukko ruutuun monta kertaa.

Hula teki EVL:n läpi muutetussa järkässä. Tunnari, jonka se sössi ekaa kertaa piiiiiiiiiiiiitkään aikaan. Oli ihan liikaa virtaa eikä jaksanu keskittyä ja nappas vieresin. Ruutu upea, idari todella kiva, ohjattu molempiin suuntiin upeasti vaikka sika vaikea, seuraamisessa pikkasen edistämistä, metaalihypyssä Hula kävikin sitten jo ihan kiekoilla ja pääsi haukku, kaket oli hienot, luoksetulo viimeisenä kovaa ja hienot pyssäykset! Hula on kyllä ihan super mamma!!!

Rölli kaivettii autosta viimesenä. Jäbä karkas vielä yhden koiran kanssa juoksemaan. Ei ensin tullu...siis ihan uskomatonta! Sitte tein muutaman stoppi harjoituksen niin, että sanoin sille, et mene vaan kun muut leikki edessä kauempana ja Röllihän lähti kuin nato ohjus sinne. Nyt kuitenki sain sen pysähtymään "stop" käskyllä. WAU! Palkkasin ja annoin sen muutamaan kertaan lähteä samalla tavalla ja stoppasin. Aivan upeat stopit! Tällasia ei sais enää erivoi koiralle sattua, että se lähtee juoksentelemaan jonkun perään! Pitänee päästä harjoittelemaan tilanteita, joissa vois käydä samalla tavalla, että jonku koira tulee hakemaan sitä leikkiin. Kun tästä sitte päästiin hommiin ni meni ihan yllättävän kivasti vaikka mun korvista nousi savu. Tunnari sairaan upeesti, ruutu vauhdilla suoraan keskelle, mutta mun kävellessä kohti nousi kyynärät muutaman sentin ilmaan. Idari oli makee! Ohjattu, jossa Hula pikkasen ihmetteli teki Rölli taas varmaa työtä! Seuraaminen on ihan kauheeta leuhatusta...äääk.. Metallihyppy makee, kaket aivan super ja luoksetulo siis niin upea. Lopuksi me tehtiin Röllin kanssa vielä kuunteluharjoituksia. LÄhettelin sitä merkille ja ruutuun kapuloiden ohi. Kapula suussa luoksetulon pyssäyksiä ja kakeja. Rölli on kyllä aivan mahtava kunhan saan siltä sen suurimman meuhkaamisen taltutettua!

Huh, olihan treenit. Ei pitäis sanoa koskaan myöskään, et käyn vaa ihan pikasee treenaamassa...siinä yleensä käy just näin eli menee se 2 tuntia vähintää.

 

kuva: Karita Koskelainen