Huhhuijaa!!! Nyt on sitten sekin reissu heitetty. Kiitos koko joukkueelle mielettömän mukavasta viikonlopusta :o) Olette mahtavia!
Jaa, mistäköhän sitä sitten aloittaisi? No, kerronpa vaikka koko viikonlopun ;o)

Perjantaina ajettiin siis peräkanaa Piikkiöön ABC:n kautta. Mä suhasin Niinan autolla ja kyydissä nökötti Niina, Siiri ja meidän kisakalut Hula, Pico ja Vinski. Kata suhaili omalla autollaan Suvin ja heidän kisakalujensa Paavon ja Emmin kanssa. Saavuttiin Tuorlan majataloon siinä neljän maita ja käytiin hakasemassa avaimet meidän soluun. Ei sitten heti maksettu ku haluttiin suhailla, että kuka maksaa ja mitä... Mähän olin pyytänyt tarjouksen jo tammikuussa ja se oli 140 euroa/solu. Me mentiin sitten maksamaan ja se kassalla oleva muidu sanoi, että sinne oli kirjoitettu, että meidän solu maksaa 160 euroa. Mä sitten mainitsin tarjouksesta ni heti myöntyi. Yrittivät perhana huijata meitä :o(

Meillä oli siis hyvän kokoinen soluasunto, jossa oli 3 huonetta. Mä nukuin Siirin ja Vinskin kanssa, Niina ja Suvi nukkui yhdessä ja Kata Paavon kanssa. Solussa oli tilaaaaa...2 veskiäkin! Suurin osa ajasta me istuttiin keittiönpöydän ääressä ja pölistiin kummia juttuja, joita ei teille kerrota ;o) heheh!

Perjantai iltana kierreltiin ja katseltiin mitä kummaa järjestäjät tekee....kehät aloitettiin tekemään vasta illalla ja mekin siellä auteltiin niitä. Onneksi oltiin paikalla, sillä muuten olisi esim. ohjattu nouto ollut ojan yli!!! Ylituomari Marrku Santamäki oli paikalla ja kun Kata sitten kysyi, että voidaanko mennä katsomaan millä tavalla ohjattu oikein tulee siitä ojan yli niin Santamäki kiekas, että "ei kait se nyt siitä tule?". Järjestäjät joutui sitten muuttamaan kehää! Hienoa, että Kata avasi suunsa :o)
Kaikista huvittavinta kuitenkin oli, että ylituomari Santamäki joutui itse ajamaan kehistä ruohon, koska järjestäjillä ei ollut tarpeeksi henkilökuntaa tekemään sitä! Eikä milllään päältä ajettavalla vaan työnnettävällä koneella.....huoh!

Lauantai amusella kierrettiin koirien kanssa lenkki peikkometsässä ja sitten paineltiin syömään aamupalaa kartanolle. Ihan maittava aamiainen oli vaikka jännitti ;o)
Katseltiin hiukkasen aikaa aamupäivän ryhmiä ja ruokatauolla mentiin hakemaan koiria. Kaikkien meidän startit oli samaan aikaan, joten juostiin pää kolmantena jalkana ympäriinsä eikä oikein nähty mitään suoritusta kunnolla. Ja sitten se meinasi oikeasti tapahtua!!! Mä olin kuvaamassa Siiriä ja Niinaa kun mä näin EVL kehässä meitä ennen olleen terrierin ja juoksin ihan hullua vauhtia hakemaan Hulan kopista ja suoraan kehään! Aijai, meinas käydä just niin kun siinä unessa.

Hulan suoritus:
Tuomari; Markku Santamäki arvioi:
* Paikalla istuminen 2 min. 10
* Paikalla makuu häirittynä 4 min 9,5

Tuomari; Anne Nokelainen arvioi:
* Seuraaminen meni siis yllättävän hyvin huomioon ottaen, että juoksin suoraan kehään Hulan kanssa kun olin hakenut sen boxista!!! 8,5
* Luoksetulossa Hula meinasi taas juosta läpi seisomisen, vaikka olin ottanut harjoitus pysäyksen puoli tuntia aiemmin ja Hula oli tullu ravilla mua kohti! Voi spläääh! Annoin siis kaksi stop käskyä. Tällä kertaa Hula tetsas maahan upeasti :o) Kaikki välit oli hienoja. 6,5
* Ruutu oli kateissa kokonaan. Merkin ympärillä oli kunnon värikäs muovinauha ja Hula oli sitä mieltä, että hän on jo ruudussa. 0

Tuomari; Pauli Härkönen arvioi:
* Idiootti...niin justiinsa, mä olen! Seisominen ja istuminen aivan sairaan hienosti, mutta maahanmenossa katoin sivusilmällä, että Hula jäi istumaan ja annoin toisen käskyn vaikka näin, että se makaa....idiootti!!! Hula totteli siis niin kuin pitikin, mutta MÄ söhläsin TAAS kerran! 6,5
* Ohjattu oikealle. Oikea kapula noin puolen metrin päässä kehänauhasta..kääk.. Hula hienosti merkille, mutta oikealle mennessään kieppasi taas kerran keksimmäiselle. Kielsin ja Hula palasi merkkiä kohti ja pysäytin sen. Odotin pikku hetken ja annoin Hulalle uuden käskyn. Nyt Hula lähti hakemaan, mutta kävi ensin katsomassa kehänauhassa olevaa muovinauhaa mikä oli pystyssä ja nappasi sitten oikean kapulan. Hula lähti ensin juoksemaan tuomaria kohti ja palautti sitten kapulan onneksi mulle. 5,5

Tuomari; Tommi Varis arvioi:
* Metallihyppy, mä heitin taas aivan esteen taakse. Hula haki kuitenkin hienosti, mutta palautus oli ihan vino! 8,5
* Tunnarissa ennätin just hätäseen kirjottaa H:n molempiin päihin kun lo otti sen multa pois. Lähetin Hulan hakemaan ja Hula teki mainiota työtä, mutta palautus oli taas ihan vino...hyvä ettei istunut edessä :o/ 8
* Kaukoissa Hula eteni aivan sikana. Näin ne sinne asti missä seisoin viittomassa käskyjä. 6

Yhteispisteet oli 210 eli 3-tulos.

Nyt se oli ohi ja pystyi hengähtämään... olo oli jotenkin kumma...toisaalta oli tyytyväinen ja toisaalta suututti kun meni niin keskinkertaisesti...Jälkikäteen ajatellen se oli kuitenkin aika onnistunut eka iso kisa. Tarvitaan vielä paljon varmuutta meidän suorituksiin ja se oma latautuminen.

Juulia ja Markus oli tullu Pihkan (Hulahulan Baila-Baila) kanssa katsomaan kisoja. Mukavaa :o) Kaikkien suoritusten jälkeen istuskeltiin meidän teltassa ja katsottiin loput  EVL suoritukset. Aika moni koira ei mennyt ruutuun, mikä toisaalta piristi mun mieltä ;o) Juotiin siinä muutama Tuorlan majatalon oma sitikkakin ja hyvälle maistui.
Odoteltiin tuloksia myöhään iltaan teltalla. Välillä kyllä haettiin hesestä hiukan purtavaa. Porukka oli hyväntuulista huolimatta todella huonosta tulospalvelusta ja ukkos sateesta :o) Kun sitten jossain vaiheessa iltaa seuraavan päivän yksilöön starttaavat julkistettiin oli siellä virheitä aivan sikana. Katallekin oli laitettu yhden nollan eteen ykkönen eli ne sai 40 pistettä ylimääräistä....Se korjattiin kyllä heti!  Loppujen lopuksi tuomarit laskivat pisteet uudelleen....huh huh!

Käytiin koirien kanssa ulkona vielä puolen yön aikaan ja silloin saatiin tietää ketä pääsi jatkoon...tieto ei kylläkään kulkenut kaikille sitä tarvitseville!

Sunnuntaina heräiltiin ja aamupalan jälestä mentiin sitten katselemaan yksilökisoja. Siir sai itsensä ilmoitettua vielä Salmen kokeeseen ja sai kuin saikin hienossa kisassa vihdoin eka 1-tuloksen sijoittuen kolmanneksi! Onneksi olkoon Siiri ja Vinski!!! :o))))

Järjestäjät sekoilivat siis oikein kunnolla...Kata olisi saanutkin kisata ja sai kuulla siitä vasta liian myöhään ja moni muukin jäi pois, koska heille ilmoitettiin vasta kun kisa alkoi! Kyllä nolottaisi, jos itse olisi ollut järjestäjien housuissa :o( 19 koirakkoa kuitenkin starttasi yksilöhin ja kisa oli mukava katsoa sateesta huolimatta. Tulospalvelu tökki näinkin pienestä koiramäärästä huolimatta ja onnelliselta voittajalta otettiin pokaali pois, koska pisteet oli laskettu väärin...voi rähmä! Jotenkin jäi paha maku suuhun, mutta meillä oli onneksi niiiiin hyvä porukka mukana, että se voitti kaiken muun :o)

Sitten purettiin leiri ja palautettiin avaimet ja lähdettiin ABC:n kautta kotiin.
Ainiin..käytiinhän me hakemassa Niinalle käärö ensin Muurlasta. Niina sai pienen poron pennun kotiinsa. Poika oli tosi kiltisti koko matkan kotiin. Onnea Niinalle ja Kiralle uuden yhteisen taipaleen alusta :o)

Ja nyt, mun sormet on ihan kipeet kirjoittamisesta ja mä haluan levätä muutaman päivän ennen ku alan treenata noitten viirupäitten kanssa, jotka mua tuijottelee tossa ;o)

290171.jpg