Mun eka koulutusvuoro leikkurin jälkeen. Oli ihan kivaa taas höpistä. Tuntuu vaan, että asiaa olisi niiiin paljon, etten oikein ennätä kaikkea siinä sanoa... Koulutin ensin muutaman ryhmän ja sitten kisaryhmän aikaan tehtiin harjoitukset yhdessä Merja, Miia ja mä. Auteltiin siis toisiamme.

Hulan kanssa otin luoksetulo ruutu yhdistelmän, ohjatun vasemmalle ja metallihyppy. Merja käskytti kimeällä äänellä. Kiitos ;o)
* Luoksetulossa kävi nyt siis niin ku kisoissa eli Merja kiekas "kutsu" ni Hula tuli kun tykin suusta eikä pysähtyny. Jaahas liian hienovaraisia käskyttäjiä ollu meillä! Jankattiin sitten niin kauan, että Hula pysyi lähtöpaikassa vaikka hytkyikin. Kun sitten sain sen pysymään kunnolla myös luoksetulo oli upea! Pitäisiköhän kisoissakin ottaa luoksetulo vieraan käskyttäjän kanssa ennen kehää?
* Ruutu putkeen onnistuneen luoksetulon jälkeen. Hula meni hienosti merkille, mutta kaartoi taas luoksetulo tötterölle (sinne vikalle) eikä suostunu sieltä lähtemään ruutuun. Tein sitten niin ku Virve sano, en päästäny Hulaa takas mun luo vaan pysäytin sen ja jouduin menemään aika lähelle ruutua, että sain sen sinne. Uudelleen lähetys ja tällä kertaa onnistuneesti. Tein vielä kutsuruudun ja niin, että pallo oli ruudussa. Tällä hain vaan Hulalle sitä suoraa linjaa ruutuun. Se teki taas sellasen ihme kiemuran oikealle. Nyt vaan tehdään Virven neuvojen mukaan ni eiköhän asia kohta Hulalle selviä! Luoksetulo tötsät oli noin 10m päässä eli normaalia lähempänä.
* Ohjattu piiiiiitkässä ruohossa. Oih, onpa muuten vaikea! Ei näy ne kapulat minnekään ja Hulalta puuttuu uskallus lähteä pitkälle. Kävin vahvistamassa kapulan ja sitten sinne mentiin ja kovaa. Merja teki vielä uudelleen vasemman meille niin, että saatiin onnistunut suoritus. Huoh! SM:t on just tollasella kentällä...nyt vaan harjoteltava pitkillä matkoilla ja niin, että Hulalle tulee uskallusta lähteä etsimään sitä oikeaa.
* Ainii, otettiinhan me metallihyppy ihan tuolla alkuun. Mä tein niin monta kertaa, että sain Hulan hiljaiseksi. Hulan mielestä metallihyppy on niiiiiiiiiiin kiva ;o) Hiljainen upea suoritus viimeseksi.

Röllin kanssa käännöksiä muutama, jäävät,luoksetulo, nouto, kaukot
* Seuraamisen käännöksiä. Rölli tykkää näistä ja tekee ihan sika kivasti :o)
* Jäävissä maahanmeno taas äääh! Ei meinannu mennä...tehtiin siis muutama sellanen pentu tipahtamisharjoitus ja alkoihan se pelittää. Kumma, et se liike vähän niin ku unehtuu jollei sitä tee joka päivä! Kaikki muut menikin kivasti :o)
* Luoksetulossa oli vauhtia ja vaarallisia tilanteita. Rölli tuli aivan sairaan kovaa, mutta sain sen pysähtymään ku seinään käyttämällä kroppaa apuna. Otettiin takapalkalla monia kertoja ja vauhti alkoi onneksi hiukan hidastua. Röllillä pitää tehdä samaa ku Hulalla. Jos se lähtee tykin suusta niin se pitää stopata heti!
* Noudon Merja käskytti. Muuten hienosti, mutta loppuasento vähän vino ja Rölli jäysti kapulaa tossa sivulla. Nouto vauhti oli kiva laukka koko ajan!
* Kaukot ekasta istumisesta takapalkalle.

Käskytin Miia ja Merjaa. Kiva kun on erilaisia kisakoiria ja niitten ohjaajia. Huomaa, että on harjotellu liikaa mitteliporukalla ;o) Kaikki koirat tuntuu samanlaisilta! Pitää pyytää vissiin muutama vieraileva tähti aina välillä mukaan..hihi!

636707.jpg
Rölli ja Otto. Kuva: Jan Ahlstedt