Jees! Meillä oli tänään Riitan ja Virven kisaharkkakurssi Röllin kanssa. Riitan mies Pekka toimi liikkurina.
Kuinka voi olla mahdollista, että Rölli ei toimi edes niin sanotussa kisatilanteessa? Se varmastikin vaistoaa, että mä jännitän...vaikka nyt sai palkata koiraa välillä yms.

Oltiin menossa kehään ja siinä kerroin Virvelle mihin haluan sen kiinnittävän huomiota...eli ääntely ja mun käyttäytyminen liikkeiden välillä. Rölli volisi siinä ihan kamalasti :o(

* Seuraaminen oli kuitenkin yllättävän hiljaista, muutama askeleissa tapahtuva volahdus kuului. Tällä kertaa meidän suurin ongelma olikin ympäristön häiriöt. Virve kehui Röllin seuraamis paikkaa ja sanoi, että Rölli oli hienosti fyysisesti paikalla...mutta se oli ajatuksissaan jossain aivan muualla. Kontakti irtosi siis koko ajan.
Tähän meille harjoituksena Röllille ensiksikin opettaa jollain sanalla rauhoittuminen. Virven sanojen mukaan "pysähdyt ja laitat Röllin maahan ja kuuntelette lintujen laulua ennen kuin on rauhallista!" Katsekontakti harjoituksia jatketaan samaan tapaan kuin ennenkin, mutta vaativammissa paikoissa ja paaaaljon pidempiä aikoja!

* Ruutu tehtiin niin, että Pekka oli käyny viemässä maton ruutuun. Ihanaa oli tehdä näin kisamaisesti etten ollut käynyt itse nauhojen sisäpuolella. Rölli toimi aivan sairaan upeasti. Käskytin sen seisomaan ja maahan. Käskytyksestä kävelin ensin kulman ja palasin namittamaan. Sitten kävelin loppukaavion ja nami taas kun Rölli rynnisti hienosti sivulle :o)))) Tämä oli upea! Virve kehui ruutua :oD Mä sitten tottakai kysyin miten alan ottamaan kosketusmattoa pois? Virve oli sitä mieltä, että kisa on ainoa millon sitä ei ole ruudussa!!!!

* Kaukoissa maa-istu-seiso. Pekka laittoi namikipon taakse. Rölli teki istumisen hienosti, mutta seisomasta se lötsähti heti takas istumaan :o( Äääh! Virven mielestä Rölli oli liian orientoitunut takapalkalle. Sano, että voisin tehdä näissä harjoituksissa sillaikin, että liikkuri laittaa kipon, mutta mä meenkin itse palkkaamaan. Ja lisää vaan maltti harjoituksia ;o) Kun otetaan joku asento niin siinä sitten pysytään ennen kun annetaan muu käsky!

Kiitos Virve hyvistä vinkeistä taas! Tiedän, että olen oikealla tiellä ton mun ihanan pikku ukkoni kanssa! ;o)

1371615.jpg