Sunnuntaina ja eilen maanantaina väännettiin Hulan kanssa EVL:ää. Kuinkas kävikään sunnuntaina.

Mä ennätin tehdä Z:aa jo ennen Eevan tuloa. Kävelin vain kaaviota läpi ja sanoin aina keskellä "käsky". Ensin Hula jäätyi aivan totaalisti. Se ei suostunut liikkumaan mihinkään. Ai, että miksi? No varmaankin siksi kun sanoin sille, että "nyt hei ei pyssäillä!". Tämä ei siis toiminut, joten seuraavaksi vain huikkasin "sivu" kun se jäi, ja kehuin kun H ilmestyi takaisin sivulle. Taidettiin ennättää tehdä 6 kertaa pelkästään läpikävelyä ja 4 kertaa asentoihin jäämiset. Tein itsekseni myös kakeja palkaten ja vaatien. Ja nyt toimi se maa-istu taas. Ruudun paikkaa H tarjoaa itse taaemmas.

Tehtiin Eevan kanssa koemainen pätkä ruutuun asti. Sairaan pitkä seuruu eikä mitään ongelmaa. Tuntui kivalle. On varmaan videoitava treenejäkin! Z perään ja super upeasti! Ei ennakointeja missään vaiheessa ja häntäkin oli ylhäällä Jos haluaa tästä jonkinnäköisen johtopäätöksen vetää niin en ole treeneissä vienyt harjoituksia loppuun asti!!!! Luoksetulokin toimi samalla käskyllä kuin kokeessa. Nyt ihan oikeasti tulee mieleen, että mitä ihmettä siellä kokeessa tapahtuu? Tuleeko aivopieru vai mitä kun ei tottele maahan käskyä? Ruutu oli hieno loppuun asti.

Eevalle kiitos sunnuntain vääntämisestä!

 

 

Eilen eli maanantaina väännettiin sitten Niinan kanssa tuossa navetan parkkiksella. Oli ihan sairaan viiltävän kylmä viima. Onneksi otin Hulalle läpöalustan ja loimen mukaan odottelua varten. Muu sakki jäi kotiin tekemään pahojaan. Olivat saaneet roskiskaapin auki ja kaikki oli levitelty keittiönlattialle...huoh! Tiedän kyllä kuka nenäkäs se kaapit aukoo! Se on tää uusin tulokas, joka nenällään aukoo kotona ollessanikin kaappeja. Pitää varmaan alkaa laittaa jotain varmuusjutskuja, etteivät syö ruokasäkkejään tyhjäksi mun poissa ollessa!

Mutta siis eilisiin treeneihin. Mä jo eilen ajattelin, että enpä saanut kaivettua verta nenästä vaikka kuinka yritin! No nyt se sitten onnistuui ja kahdessa liikkeessä vielä!

Niina teki ensin Miralla ruutuun asti ja sit me. Sairaan pitkä seuraaminen, joka onnistui tälläkin kertaa. Tuntui itse asiassa tiiviimmältä kuin edellisenä päivänä eikä Hula ollut niin edessä kuin esim. kokeessa. Sitten tuli Z:n vuoro ja H jätti TAAS istumisen tekemättä. Käännyin ja sanoin istu ja jatkoin normaalisti. H ei kuitenkaan jäätynyt tästä. Luoksetulo onnistui kivasti. Ruutu oli upea. Kunnon palkkaus kun päästiin "kehästä" ulos. Hula meni siksi aikaa omalle paikalleen kun Mira teki. Taisi olla mukava alusta kun ei liikkunut mihinkään vaikka remmi oli löysällä

Loppupätkä ja H kävi aivan kierroksilla. Se haukkua rätkytti ennen kuin asetuin tokoasentoon. Ohjattu oikealle, joka oli lumipenkassa kiinni ja pimeässä kohdassa. H tietty menee keskimmäiselle. Kyllähän mä sen saan sieltä ohjattua oikealle, mutta näinkin voi siis edelleen käydä! Metalli ilman hyppyä. H ottaa todella varoen metallin suuhunsa ja sivulla se jää aika eteen. Tunnari kaamealla tohotuksella ja vauhdilla, mutta oikea! Hieno Hula! Kaket oli aivan SUUUPPEEEEEEEEER loistavat! Jos en ois ite vääntäny ni en ois koskaan voinu uskoa, että mä saan ne H:lla koskaan ikinä milloinkaan toimimaan. Nyt se on sitten oikeasti todistettu, kyllä vanhan koirankin saa oppimaan ns. uusia temppuja, jos vaan viittii aikuisten oikeasti veivata!! Uusi mottoni voisikin tokon puolella kuulua: "Mä tykkää veivaa veivaa...!" Sitten superhyper palkkaus kehästä ulkona ja mä oikeasti melkein väänsin itkua kun olin niin onnellinen noista kakeista! Kiitos Niina treeneistä!

Tehtiin sitten het perään ne epäonnistuneet. Tällä kertaa Z ja ohjattu oikealle onnistuivat ilman mitään korjauksia. Voi miten sitä aina muistaisi kuinka saa koiransa toimimaan ja tekisi kaiken vaadittavan eikä vain tuudittautuisi siihen, että kyllä se nyt tekee...