Lisää viilailua pelissä. Oltiin aamulla Katan kanssa purinalla ja sain taas oikein mielettömän hyviä vinkkejä Rölliä varten ;o) KIITOS KATA, SÄ OLET PARAS!!!!

Tänään siis harjoiteltiin kapuloiden nostoa ja pitämistä, tunnaria, idiootti, luoksetuloa ja kaukoja
Seuraaminen otetaan aina ensin alkuun, että pääsen kurittamaan Röllin hiljaiseksi. Tänään se oli aikasta villillä tuulella enkä ollut ihan just niin tarkka ääntelyn kanssa kuin ois pitäny...no sitten luoksetulon yhteydessä kun Rölli ölähti maahan mennessään niin annoin huutia...ja arvatkaas mitä? No, jätkä petrasi aivan erilailla. Mä hiukan lepsun, mutta onneksi Kata on potkimassa muhun vauhtia sillon kun sitä oikeasti tarvitaan ;o)

* Kapuloiden nostoa sillai, että istun tuolilla ja maassa on kaikenmaaliman kapuskoita. Rölli ei lähde tarjoamaan tuolla hallilla vielä. Oli siellä kyllä kunnon häiriökin kun viereisellä radalla veti joku agikiituri ja haukku niin kovaa, ettei meinannu kuulla mitä Kata neuvoi... Rölli ei lähde haukku kilpaan mukaan, mutta pikkasen sen keskittymiskyky häiriintyy! Metalli oli kanssa siinä maassa ja alkuun se tuli hienosti käteen...mutta se kannattaa jättää ehkä ennemmin sisätreeniin ja ottaa vain harvoin tuolla kylmässä.

-> kapuloiden pito jatkuu nyt siis kuurina sisällä monesti päivässä. Ollaan edistytty nyt jo kahdessa päivässä huimasti. Nyt saan jo pitää kapulasta kiinni ja silittää Rölliä suoraan päähän ilman, että kapulasta lasketaan irti. Rölli luovuttaa siis vasta kun oon pitäny jonkun sekunnin kiinni ja sanon sille kiitos. Huippu mies!

* Tunnari kapulat jonossa. Rölli haisteli hyvin, mutta tarkisti vielä viimeisenkin ja katsoi mua kysyvästi ennen kuin lähti tulemaan. Kapulaa rouskuteltiin huolella... :o(
Toinen tunnari tehtiin niin, että Kata vei kapulat sermin taakse. Rölli oli kuulema tehny paljon tarkempaa työtä eikä pureksinut sillä puolella, mutta metri ennen mua alkoi rouskuttelu.
Nyt pitää tehdä kotona nosto ja pitotreenejä niin, että en katso Rölliä suoraan. Se nimittäin tuntuu paineistuvan musta ja siitä, että sen pitää tulla sivulle!

* Idiootti kisamaisesti. Seisomisessa Rölli oli hiippaillu, istumisessa meni eka maahan, maahan se sitten tippuikin upeasti! Rölli on rauhoittunut huomattavasti eikä pää enää pyöri kuin viipperä. Se seuraa aika hyvin mua katseellaan. Seuraamaan lähdöissä se pikkasen ölähtää eli niihin puututtava!

* Luoksetulossa siis ensin kuritus ja voi kun sain kiltin pojan kaivettua esille. Ennen kuritusta tehty luoksetulo meni plörinäksi...arvatenkin. Katan ehdotuksesta vaihdoin Röllille takaisin "STOP" käskyn seisomiseen sillä hallikisoissa käsimerkki ei välttis näy kunnolla, mutta kova karjaisu kuuluu ;oD Samalla saan vahvistettua myös ruudun käskyä!
Mun on itse harjoiteltava käskyn oikeaan aikaan antamista. Kaksi eka kertaa meni nimittäin liian pitkäksi kun annoin käskyn vasta merkin kohdalla. Maahan käsky oli kuulema liian hiljainen.
Vika kerta sitten toden sanoi. Kutsuin, annoin "STOP" käskyn melkein heti kun Rölli oli ottanut kaksi laukka askelta ni silloin sattui suoraan merkille, kutsu uudelleen ja Rölli tuli pikkasen hitaammalla laukalla. Kata oli kattonu, että annan käskyn liian myöhään, mutta Rölli tippuikin maahan samantien. Sivulle kans kivaa laukkaa.
Tein vielä muutaman palkkaus pysäytyksen ja Rölli tykkäs :o) Ai niin, ennakointi on jäänyt todella hyvin unholaan!

* Kaukoissa otettiin pelkästään Röllin viimeiseksi oppimaa eli maa-seiso-maa. Mikä kumma siinä on, ettei se onnistu tuolla purinalla ekalla kerralla? No, viilattiin sitten sitä ja jatkan sen viilaamista tai ylipäänsä kaukojen viilausta kuurina kotonakin. Takapalkka on huimasti parempi kuin mun kädestä tuleva! Treeneissä takapalkka saa Röllin peruuttamaan, mutta kisoissahan siellä ei ole mitään!

Jahah, siinäkös ne sitten oli? Rölli edistyy ja laskeskelin, että meillä on seuraaviin kisoihin 44 vrk aikaa..heh!


430618.jpg