Kotona!!! Ihanaa!!! :oD

1847230.jpg

Vetästiin reissu Tampere- Vaasan saaristo- Rovaniemi- Kittilä- Kilpisjärvi- Tromssa- Narvik- Kiiruna- Pajala- Kittilä- Kellokoski- Heinola- Puumala- Kellokoski ja aikaa kului kolme viikkoa. Meillä oli vaan nuo mittelit mukana kun tuo Minttu-muori inhoaa auto matkailua yli kaiken. Hula ja Rölli on ihan yyyyber hyviä matkustajia. Ne voi viedä ihan mihin vaan ja ne kyllä osaa käyttäytyä ;o)

Mitäs nyt voisi tällein äkkiä sanoa reissusta...IHANA! Kerrankin Timon kanssa kahdestaan ja aikaa tehdä mitä ite haluaa eikä ollu tietokonetta ;o) Mä rakastuin ja lumoonnuin lappiin, Norjan vuoriin ja karuun erämaahan. Ihastuin melomiseen! Hullaannuin poroihin...niin hullantui muutama muukin ;o)

1847206.jpg

Treenasin vain muutaman kerran reissun aikana, mutta paras kokemus oli kun levittelin kaikki kamani levikeskuksen pihaan. Ennätin siinä tehdä jotain Hulan kanssa kun paikalle tepasteli kolme miespuolista poroa komeitten sarviensa kanssa ja kävi nuuhkimassa mun huolella laitetut tunnarit. Siitäkin huolimatta Hula haisteli ja toi oman vaikka lenkillä kieritään kaikki paikat missä poron hajua ;o)
Rölli pelotti kaivaa autosta sillä se oli lähteny levinhuipulta poroja paimentamaan... muttamutta... Rölli olikin töissä eikä noteerannut vieressä norkoilevia poroja vaan suoritti tehtävät suorastaan upeasti :oD Upeita koiria :o)

1847208.jpg

Leviltä suunnattiin siis koirat kopperoissa Norjan puolelle...wautsi mitä maisemia :o)
Mä olin onneksi varustautunut koirien papereiden kanssa. Eihän nyt rajalla kukaan papereita kattonu, mutta juuri ennen kuin saavuttiin Skibotneniin meidät pysäytettiin. Ei...ei ollu tavallinen ratsia vaan tullin ratsia. jompi kumpi koirista tiedotti olevansa autossa kun virkailija tunki päänsä akkunasta. Sitten se tutki papereita aivan sairaan tarkasti! Jaa-a, mitäköhän olisi käyny jollei paprut ois olleet kunnossa?!? Kummallisinta tässä oli, että kummankaan meidän papereita se ukkeli ei halunnu nähdä saati sitten auton... Päästiin hyvän loman toivotusten saattelemana kuitenkin jatkamaan kohti Tromssaa tuota tunneleiden ja liikenneympyröiden luvattua maata ;o)

1847211.jpg

Tromssassa satoi kaksi päivää ja jatkettiin matkaa. Nätti kaupunki, mutta ois voinu jäädä mukavampi muisto kelien ollessa paremmat. Noh, pääsin mä haastattamaan Viiksihylkeen kouluttajaa. Jumankekka, että on viisaita elukoita. Se mies kertoi, että ne hylkeet oppii nopeammin ja paremmin kuin esim sen belkkari. Mä piinasin sitä tosissani kysymyksillä, eipä tuo kyllä hanttiin pannut kun innoissaan pölötti vastauksia ;o)

1847212.jpg

Tromssasta ajettiin Narviikkiin kaffelle ja sieltä Ruotsin puolelle ja Kiirunaan. meinattiin syödä siellä, mutta höh..autiolta näytti, joten päätettiin jatkaa matkaa Suomea kohden. Maisemat oli jo tylsät ja vettä puotti taivaalta yhtä paljon kun Atlantassa aikoinaan... Vihdoin Suomen raja ja äkkiä oikealle puolelle. Ajettiin pian takaisin Kittilään ja mökille. Huoh! Levi selvästi halusi meidät sinne, koska seuraavana päivänä oli taas aivan upea aurinko ilma ja lähdettiin moikkaamaan Polar Speed kennelin väkeä.
Tavattiin rouva Jääskeläinen, susia, puolisusia, huskeja, suomenpystis/japsi mix ja sen ja huskyn mix...vallan kettumainen ilmestys ;o)

1847218.jpg
Kuvassa Boogie (susi) ja sen husky mix pennut

1847223.jpg
Kuvassa husky&suomenpystis&japsi mikseri

Illalla suunnattiin sitten levin huipulle ihastelemaan lapin kiehtovaa auringonlaskua :o))

1847224.jpg

Seuraavana päivänä hurautettiin sitten takas kotio. Nukuttiin yö siinä ja mä suuntasin aamuselta nokkani Röllin näytille Heinolaan. Tuomari tykkäsi muuten Röllistä, kehui eritoten sen luonnetta ja paperissa lukeekin, että erinomainen luonne ;o) HIHI!! Mutta....värivirhe eli valkea laikku rinnassa on hylkäävä ja poistuiimekin kehästä kauniin harmaan nauhan kanssa...paperi oli täynnä tekstiä eikä mitään ikävää luettavaa ;o)
Päräytin sitten Puumalaan möksälle koirain kanssa ja Timo olikin jo päässy motskarilla ensin perille. Viettettiin ihan viikko täysin alkeellisissa oloissa möksällä ennen kuin suunnattiin takaisin tänne uuteen iiiiiihanaan kotiin :oD

Timo täytti äsken 30-v!!! Pääsi tuokin miehen ikään...hihhhhhiii!!!!

1847233.jpg