Oltiin pyydetty Jessica Katan kanssa vetämään meille reenejä. Molemmat teki molempien koiriensa kanssa.

Katan juttuja seurasin vierestä silmä ja korva tarkkana ja yritin samalla ottaa vaarin minäkin niistä opeista ;o)
Kata teki molempiensa kanssa perusasentoa ja siellä tuli hyvää harjoitus matskua varsinkin Hulalle, joka EI tiedä tarkkaan oikeaa paikkaa tossa sivulla.

* Yksinkertaisesti ensin aloitetaan pentureenillä, ohjataan koira HETI ekalla kerralla oikeaan kohtaan. Jos joutuu korjaamaan EI palkkaa! Kun osaa tarjota aina yhdellä "heitolla" oikean paikan siirrytään tekemään yhden askeleen juttuja.
Seuraamaan lähdöissä käskytyksen kanssa..ODOTTAA muutama sekunti ennen ku lähtee.

Hulan kanssa ekaksi luoksetuloa. Oon vahvistanu sitä nyt todella paljon takapalkalla ja Hula tekikin upeasti kaksi kertaa peräkkäin koko luoksetulon. Otettiin sitten suoralla pätkällä niin, että saatiin vaan vauhtia tarpeeksi ja autoin pysäyksessä myös käsillä. Hula alkoi himmailla.
Tehtiin sitten sellanen "leikki" että lähetän Hulan musta poispäin ja maate johonki 20 metrin päähän ja kutsun. Pysäytän vain oikeasta vauhdista en hiippailusta. Jos taas ei pysähdy lähetän takas sinne kauas ja uudelleen. Itse asiassa tää saattas toimia aika hyvin. Kokeiluun siis!

Sitten ruutu. Jessica neuvoi merkiltä ruutuun menossa olemaan about keskellä matkaa ja kissanruokakuppi luoksetulon alussa. Näin saisin Hulalle teroitettua vaan sitä, että ruutuun mennään vaikka luoksetulosta olisi saanutkin huippu hyvää palkkaa...sillä ruudusta saa kanssa ;o)

1351476.jpg

Keskityttiin kuitenkin tänään ruudun oikeaan paikkaan. Tehtiin läheltä välillä Jessica näytti paikan välillä mä. Hulasta huomaa, että se ei oikeasti tiedä oikeaa paikkaa ruudussa. Jos Hula meni heti oikeaan paikkaan tuli namipalkka, jos ei mennyt pyysin uudelleen tarjoamaan tai kävin näyttämässä paikan. Näin se ei päässy turhautumaan niin paljoa! Otettava Hulallaki paljon tota oikeaa paikkaa, mutta ihan ekaksi MUN ON PÄÄTETTÄVÄ MIKÄ SE OIKEA PAIKKA ON!!!!!

Röllin kanssa halusin keskittyä hiljaisuuteen ja  rauhoittumiseen. Kerroin, että olin kokeillu räminäpurkkia yms, jotka ei toiminu. Jessican johdolla lähdettiinkin ihan erilaiseen suuntaan. Rölli kävelee vapaana mukana, mä kääntyilen ja kehun kun se on hiljaa matalalla äänellä. Samalla siinä kävellessä tehtiin maahan menoa, istumista ja seisomista. Asennot piti pysyä hiljaa ja sain toistaa käskyn rauhallisesti ja kävin palkkaamassa namin kera ja vapautus. Jatkettiin tällaista käppäilyä ja tehtävien tekoa siinä samalla. Rölli joutui siis koko ajan tekemään tietämättä tekevänsä...olipas selkeästi sanottu ;o) Uskomatonta, mutta totta se toimi! Rölli oli yllättävän rauhallinen. Tehtiin pieni pätkä seuraamista ja aina Röllin pitäessä pienenkin äänen aloin peruuttaa ja kerroin, että ei noin. Kun Rölli seurasi hiljaa tuli palkka! Yksinkertaista eikö totta?

Röllin kanssa ruudun oikean paikan tarjoamista! Sama kuin Hulalla, lyhyt matka ja jos ei eka kerralla löydä niin sitten näyttämään. Mä oon yrittäny ahnehtia vaan liikaa! Palkkaa palkkaa palkkaa ja neuvoa!

1351914.jpg