Ihan kauheeta oli olla sisällä, joten lähdin treenaamaan...hullu! Kuuumaa oli, mutta koirat oli ratketa liitoksistaan kun päästiin kentälle. Molemmat heitti sellasta volttia, että mä katoin aivan huulipyöreenä :O
Eipä noihin vaikuta juurikaaan kuuma vaikka tuollaisia karvapalloja ovatkin! Tooodella hyvä!

Hulan kanssa luoksetulo, ruutu, ohjattu, kaukot, paikalla istuminen
* Luoksetuloa sillai, että menen viemään palkan. Ei ehkä kauhean hyvä idea seisomisessa koska hidastaa etenemisvauhtia liikaa. Maahanmenossa se rauhotti sitten taas Hulan paremmin kokonaana maahan. Sivulle tulo oli aikasta laimeaa, joten otin muutaman iloisen sivulle tulon maasta 10m etäisyydeltä.
* Ruutua vasemmalle niin, että luoksetulo tötsät about 8 metriä ruudusta. Palkka ruudussa 2 eka kerralla. Viuh...taas siinä pyyhälsi maantiekiitäjä ruutuun ;o) Kerran ilman palkkaa seisomaan.
* Ohjattu molempiin suuntiin välissä. Vasemmalle tooooosi vaikea, koska ruutu linjalla. Hula meni ensin ruutuun, mutta muisti olevansa tekemässä toista juttua ja pyyhälsi kapulalle. Otin vielä toiseen kertaan, että sain ehjän suorituksen. Oikealle kanssa 2 kertaa ekalla Hula hieman eksyksissä. Pitää nyt vaan paljon tehdä niitä irtoamisharjoituksia. Taas huomas, että Hula ei uskalla vaaaaan lähteä!
* Kaukot vapautus ekasta seisomisesta, seiso-istu, istu-seiso takapalkalle. Pikkasen tahtoo ihmetellä välillä, mutta aika hienosti alkaa pysyä :o)
* Sitten vielä ruutua muutama kerta. No niin...ja mikäs sitten tökkäs. Merkille upeasti. Siitä lähetin ruutuun vasemmalle ni Hula alkokin ettiä kapulaa. Annoin sen ihmetellä pikkasen aikaa ja se menikin ruutuun. Kehuin ja kutsuin pois. Otin uudelleen niin johan löyty suora tie oikeaan paikkaan :o) Sitten vielä muutama kerta niin, että Hula seisahtuu kokonaan "stop" käskystä ja mä lampsin palkkaamaan sinne. Pysyyy!!!
* Paikalla istuminen näitten kaikkien jälkeen. Hula oli uupunut kamalasta juoksemisesta, mutta tällä kertaa se oli ihan sen näkönen, että mä istun tässä vaikka tuomiopäivään asti. Tein kuitenkin Virven neuvojen mukaan eli vein palkan piiloon ja mentiin yhdessä se sieltä etsimään. Hulasta aikasta nasta juttu ;o)

Röllin kanssa jäävät, luoksetulo, nouto, kaukot, ruutu
* Jäävät...hmmm...maahanmeno siis kärsii, jollei sitä oteta tarpeeksi useasti. Seisominen ja istuminen onnistuu hyvin. Maahan Rölli tippui muutaman kerran jälkeen taas hienosti. Saa sanoa vain "maa" se tuntuu toimivan parhaiten
* Luoksetulo, Virven tunnin jälkeen opin siis yhden hyödyllisen neuvon. Jos koira lähtee tykin suusta pysäytä se välittömästi. Toimi Röllillä upeasti! Ei ennättäny kerätä niin älytöntä vauhtia :o) Otettiin kolme seisomiseen asti ja vapautus takapalkalle. Aivan mieletön jäbä!
* Nouto uudella kapuskalla. Virittelin ensin härnäämällä. Rölli teki sekä kapulalle menon, että takasin tulon laukalla ja hieno perusasento. Luovutus on vielä työn alla kun Rölli haluaa nousta ylös samantien kun otan kapulan siltä. Eli nyt harjoittelemme malttia pysyä sivulla..hehe! Enkös mä muutama viikko sitten sanonu, et koko ajan tulee jotain korjattavaa? No, hei tää on just tätä...tokoa..pilkun viilausta parhaimmillaan ;o)
* Kaukot takapalkalla ekasta istu-maahan. Jo jätettäessä Rölli tippui maahan aivan sika hyvin. Ihana mies :o)
* Ruutua kutsumalla ja näyttämällä. Lelun kanssa ja seisauttamalla ruutuun. Tehtiin noin 10 kertaa. Pikkasen alkaa olla jo hajulla, mutta kyllä tää vielä vaatii ainakin puoli vuotta onnistuakseen kisoissa!

Voi mun pikku murmelit...ne oli ihan raatoja näitten reenien jälkeen ja mä tyytyväinen :o)))

351351.jpg